Kiinteistösähköistyksen laboratorio

< Back to search results

Kiinteistösähköistyksen laboratorio

Infrastructure description

Kiinteistösähköistyksen laboratorio tarjoaa yrityksille laiteympäristöt ja tilan henkilöstön koulutuskäyttöön sekä tutkimustoimintaan. Laiteympäristöt käsittävät omakoti- ja paritalojen asennusympäristöt sähköasennusten käyttöönottojen ja tarkastuksien näkökulmasta, yleiskaapeloinnin, palo-, rikos-, murtojärjestelmät, kameravalvonta, kulunvalvontajärjestelmät, KNX-kiinteistöautomaation oppimisympäristön sekä Ouman Plus-ympäristön. Kuitutekniikan oppimisympäristö tarjoaa mahdollisuuden kuituliitosten tekoon ja liitosten analysointiin. Älykkäisiin valaistusjärjestelmiin tarjoutuu tilaisuus opiskella Valopään laitteistojen avulla.

Scientific description

Sähköalan opettajatiimistä löytyy kuitutekniikan asiantuntemusta usealta vuodelta, pitkäaikainen kokemus sähköasennusten käyttöönottojen ja tarkastusten parista sekä kiinteistöautomaatiojärjestelmien koulutuksesta. Kiinteistöjen sähköasennuksia ja sähköasennusuunnittelua täydentää sähkö-Cad-suunnitteluluokan Cads-suunnitteluohjelmistot. T&K-toimintaan liittyen keskisimmät tutkimusalueet ovat kiinteistösähköistykseen perustuvat sovellukset yrityksissä, julkisissa laitoksissa ja teollisuudessa. Soveltuvia osa-alueita tutkimustyöhön alan sähköjärjestelmien tuomien haasteiden ja ilmiöiden tutkiminen kiinteistösähköistyksessä ja rakennusautomaatiossa. Laboratorion laitteistojen avulla voidaan suorittaa esiselvityksiä ja tutkia ongelmien ratkaisuja joustavasti mm uusien teknologioiden kehittämiseen. Laboratoriossa voidaan koekäyttää ja testata uusia laiteratkaisuja ennen laitteiden laajempaa markkinointia.

Start of activity

2014

Responsible organisation

Lapland University of Applied Sciences

Keywords

sähköasennukset, asennustekniikka, valaistustekniikka, sähkölämmitystekniikka, kiinteistöjen sähkötekniikka, älykkäät järjestelmät

Research infrastructure services

Service

Other information

Fields of science

ENGINEERING AND TECHNOLOGY

Classifications

On the Academy of Finland roadmap

No

Contact information

Name

Jouko Isometsä

Descriptio

Osaamistekniikka

Telephone number

+358 44 478 02 31

Visiting address

Tietokatu 1, 94600 Kemi